מלכה אצילית במטבח: עוגת גבינה שיש בסיר

נאוה כרמון No Comments on מלכה אצילית במטבח: עוגת גבינה שיש בסיר

זאת עוגה שלא מכינים כל יום • אז לוקחים את הזמן מבינים את המתכון היטב היטב ואז נגשים למלאכה • היא כל כך טעימה אז תשקיעו את זה למישהו שאתם רוצים לפנק באמת • כששיש וגבינה נפגשים

13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

עוגת גבינה בסיר ג'חנון
כלי מדידה :כוס חד פעמית רגילה

מצרכים:
6 ביצים מופרדות בטמפ׳ החדר – חובה
750 גרם גבינה לבנה גביע של גבינת שמנת(נפוליאון)
225 גרם 1 שמנת חמוצה
2 סוכר וניל
1 כוס סוכר
5 כפות מלאות קורנפלור
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
גרידת לימון.

אופן ההכנה:
לחמם מראש תנור ל200 מעלות תכנית אפיה 2 פסים עליון ותחתון .

לשים בתחתית את תבנית התנור ולמלא אותה במים.

להקציף חלבונים, לאחר שמתחיל להתקבל קצף לבן להוסיף קורט מלח ע"מ שהקצף יעלה.

לאחר שנהיה קצף לבן להוסיף 1/2 כוס סוכר בהדרגה, בפעמיים – שלוש, עד לקבלת קצף יציב ומבריק אך לא נוקשה מדי כמו למרנג.

בקערה נפרדת לשים את הגבינות שמנת חמוצה, נפוליאון, 6 חלמונים, 1/2 כוס סוכר ו2 סוכר הוניל לערבב היטב עד שאין גושים והסוכר נמס.

להוסיף את גרידת הלימון. לנפות את הקורנפלור ואינסטנט פודינג לתערובת הגבינות.

לאחד את תערובת הגבינות אל החלבונים המוקצפים בתנועות קיפול -בעדינות שהתערובת לא תישבר ותישאר אוורירית כמו מוס .

לשמן היטב את הסיר בדפנות ובתחתית (שימנתי בעזרת ספריי שמן רגיל) לרפד היטב את התבנית בנייר אפייה בדפנות בלבד,וגם את נייר האפייה לשמן היטב.

לאחר מכן לשפוך את תערובת העוגה לתבנית ולשטח בעזרת מרית את העוגה.

דופקים את התבנית פעמיים על משטח,מכניסים לתנור, כאשר בתחתית התנור יש תבנית עם מים רותחים (זוכרים..?).

מעליה לשים את רשת התנור ומעליה את תבנית העוגה. להכניס את העוגה(ללא מכסה סיר הג'חנון כמובן) ל200 מעלות רבע שעה ראשונה ולהנמיך ל 160 או 150 מעלות לעוד כשעה אולי קצת יותר .

כל אחד והתנור שלו- עד שהעוגה גבוהה יפה חלקה ושחומה(לי בפעם האחרונה העוגה לא נסדקה אבל לא קרה כלום אם תיסדק..)

תמימה למראה וטעימה בטירוף ,גבינה שיש
תמימה למראה וטעימה בטירוף גבינה שיש

נאוה כרמון

חשוב!!!!
לא לפתוח את התנור בשום פנים ואופן ולהשאיר את העוגה להצטננות מוחלטת למס׳ שעות (מינימום 3 שעות!) לאחר קירור במקרר והתייצבות -לחלץ את העוגה.-להפוך על צלחת,ואז להפוך אותה שוב- שהצד שהיה עליון באפיה יהיה גם העליון בהגשה.

לעוגת שיש:
לאחר שהתערובת אחידה להוציא שליש לקערה אחרת אני הוצאתי לזו  שהקצפתי בה חלבונים. להוסיף 2 כפות קקאו ולערבב בתנועות קיפול.

לשים בסיר חלק מהתערובת לבנה וכמה כפות מהחומה להמשיך בשכבות של לבן וחום.

בסוף לעבור עם מרית מלמעלה בצורה סיבובית לציור מושלם. לדפוק את התבנית טיפה על השיש כדי ליישר את הבלילה ולהוציא בועות.

האפייה תעשה בתוכנית עם הקוים למעלה ולמטה. לשים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים מעל את מסילת התנור ומעליה את תבנית העוגה.

לא לפתוח את התנור בכלל עד גמר האפייה ולהשאיר אותה להצטננות מוחלטת .

טיפים להצלחת העוגה:
1. ביצים בטמפרטורת החדר חובה ולהפריד היטב
2. להקציף את החלבונים לקצף יציב אך לא נוקשה.
3.מומלץ להוציא את הגבינות לפני ולסנן אותם בכדי שיצאו הנוזלים.
4.לאחד את התערובת בעדינות בתנועות קיפול עדינות התערובת צריכה להיות כמו מוס.



0 תגובות